C-KULLENS VECKODAGBOK

0-1 VECKA

Några dagar tidigare än beräknat, födde Lotta två små efterlängtade valpar. Men dock inte helt utan komplikationer.

Natten till fredagen den 7 januari föddes först en liten tik.Timmarna gick men valp nr2 hade inga planer på att födas. Lotta hade värkar varje halvtimme, men inga krystvärkar. Efter konsultation med Bagarmossens Djursjukhus, beslutades till slut att vi skulle åka in.
Det hade då gått nästan 5 timmar sedan tikvalpen föddes och vi var nu helt säkra på att den kvarvarande valpen var död. Lotta började nu få krystvärkar, men ingen valp i sikte.
Bilresan in till djursjukhuset blev jobbig för Lotta, då hon hade regelbundna krystvärkar utan någon valp kom, samtidigt som hon ville ta hand om sin lilla tikvalp på bästa sätt.

Väl framme gjordes en grundlig undersökning av Lotta där man veterinären konstaterade att ingen valp var på väg ut. Han kunde heller inte känna ngn valp i buken och ville därför röntga Lotta för att se att det verkligen fanns en valp till. Röntgen visade det vi var säkra på sedan tidigare, att det förstås var en valp kvar, men den låg långt upp i magen, dvs ingen valp hon borde kunna få ut själv på egen hand.
Planen var att ge Lotta en värkstimmulerande spruta för att se om det kunde hjälpa till att få ut valpen, om inte det hjälpte skulle hon snittas. Men först skulle hon få dropp för att orka med ett eventuellt urkrystande av valpen.
Mer än så han vi inte.
7-10min med dropp i väntan på den värkstimulerande sprutan, krystade Lotta plötsligt ut valpen själv ändå! Alla i rummet, inkl. veterinären, blev totalt överraskade. Inte nog med det, den lilla hanvalpen som vi nu väntat på i 6 timmar, LEVDE!!! Och var riktigt stark!


Första valpen född, en liten tik!

Nyfödda tikvalpen diar.

Utmattad Lotta på Bagarmossen
med sina två nyfödda valpar.


Hemma igen med de två små.


2 dagar


Nöjd Lotta med nöjda 2 dagar gamla valpar.


Tikvalpen, som har en mörk mask, 2 dagar


Hanvalpen, ngt ljusare mask, 2 dagar


5 dagar, hanvalpen drar ifrån i storlek

Mätt och nöjd pojke, 5 dagar

Funkar bra att använda brorsan som huvudkudde!

8 dagar. Inget snack om vem som är vem.