valpar
Måns & Linda in action (bild från september)

valpar
Söta Betty 1 år, pausar i utställningringen

valpar
Minnen från B-kullen, idag 1 år gamla.

MÅns
Carita & Lotta vinnare W-KM

MÅns
Carita & Lotta på Nykk's tävling

MÅns
Putte BIS-junior WheatenFestivalen

FFF
Fina Flygande Fighters förare på pallen

MÅns
Bild från Gotland (Foto Anna Müller)

MÅns
Måns i Åtvidaberg (Foto Angelica Ceder)
MÅns
Måns laddar i starten (Foto Angelica Ceder)

MÅns
Galen Måns åpå A-hindret (Foto Anette L)
MÅns
Flygande Måns (Foto Henric Rosvall)
MÅns
Galen Måns i starten på Agilityklass.
(Foto Henric Rosvall)

MÅns
Linda & Måns, SM-ekipage 2009!

valpar
Putte BIR-valp

valpar
Måns Finsk UställningsChampion!

valpar
Underbara, söta, lilla Riverlee Bella-Rosa

valpar
Måns som en raket på helgens tävling.
Foto: Angelica Ceder


Lotta utställningchampion i helgen!!!

valpar
Betty 4 mån


Vacker vy i Norge


Ronja & Måns i full fart i snön i Norge


Riverlee Aileen - Pippi, 2-åring!


Bara Betty & Lotta


Maja har hunnit fylla 9 år!

valpar
Bruce, Bosco och Barack

valpar
Lotta busar med valparna på tomten


2009-12-12 Agility HUND2009
Trots att jag och Måns hade en tidig start, trots att det var 112 starter, trots att det var landslagsförare från samtliga nordiska länder replesenterade i startfältet, trots att det var Hoppklass, så lyckades jag och Måns sätta ett så pass bra lopp med 0 hinderfel, att vi tog hem 12e platsen och därmed erövrade vår sista SM-pinne = SM-klara!!!

2009-12-12 Utställning HUND2009
Putte och "mamma Lotta" ställdes ut på mässan. De skötte sig jätte bra, men fick tyvärr sämre priser/placeringar än de förtjänade :( Putte fick 1a pris utan HP(!?) och Lotta som fullkomligt strålade och showade för fullt blev inte ens placerad i championklass. Men som tur var höll Måns dotter Flippan fanan högt genom att vinna den stora Öppenklassen och bli BT-4 med CERT!!! Grattis matte Annika!

2009-11-25 Röntgenresultat
Ronjas röntgenresultat har nu kommit.
HD grad A och ED grad 1.

2009-11-21 Inoff Utställning Strängnäs

Träningstillfälle för Putte och Betty med auktoriserad Wheaten-domare. Betty skötte sig bra, fortfarande blyg men fick fin kritik. Putte fick också fin kritik och lyckades även slå lite konkurrens och slutade som BIM.

2009-11-14 B-kullen 1 år!

Grattis alla nio B-kullsvalpar på 1 årsdagen!!! Bilden till vänster, symboliserar verkligen hur vi hade det den första tiden. Har ni glömt hur det var? Titta in i Valpdagboken för B-kullen :)
Massor av kramar från Carita & Linda.

2009-11-10 Agility Rättvik Nedansiljan BK

Resan till Rättvik blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag blev matförgiftad och kunde inte tävla på lördagen. Duktiga Maria Takapuro köra Måns i några lopp ist, så han iaf inte behövde ligga i sängen hela dagen. Maria & Måns var jätte duktiga, men det räcker ju med ett litet missförstånd för en disk, så det blev inga resultat.
På söndagen körde jag själv, dock inte helt i form, vilket gjorde att även jag och Måns inte fick några finare resultat med oss hem.

2009-11-02 AD/HD röntgen

Ikväll röntgades Ronja på Veterinärboden. Resultatet från SKKs avläsning tar nog några veckor, men enligt förhandstipset så såg iaf höfterna såg bra ut.

2009-10-17 Utställning Strängnäs
Fler hundar som inte bara är duktiga i agility, utan även snygga. Flippan ställdes ut i Strängnäs den 17 oktober och slutade BT-4! Grattis till matte Annika Bengtsson.

2009-10-03 Agility Bollnäs BK

Äntligen kunde jag fokusera på rätt sätt igen Måns lopp. I agilityklass 3 resulterade detta i en 4e plats, vilket jag är jätte nöjd med! Det blev ytterliggare en SM-pinne i agilityklass (som vi inte behöver). Hopploppet kändes också jätte bra, men tyvärr fick Måns en rivning strax innan slutet.

2009-09-27 Agility So-Su BK + Wheaten-KM
Jag klantade mig rejält med Måns på Wheaten-KM i large = DQ. I hopploppet däremot så nollade vi och vann överlägset. Men resultaten läggs ju ihop så det spelade ju ingen roll. Stort grattis ist till Annika m Måns dotter Flippan, som kammade hem segern! Annika gjorde dessutom det jag gjorde i fjol, dvs ta både 1a plats och 2a plats med egna hundar! :)
Helgen bästa prestation gjorde Carita som tog hem segern i Medium med Lotta, så HIMLA roligt :D

Annars har helgen för min del varit helt kass. Vill bara glömma helgens bedrövliga resultat. Verkar tydligen vara omöjlligt att ta den sista SM-pinnen i hoppklass. Var så deprimerad och sur att jag inte ville köra sista loppet i agilityklass, så träningskompisen Maria fick köra Måns istället. Det gick förvånansvärt bra, han gick som tåget! Tyvärr var han lite busig och tog en tunnel där han inte skulle, men det var bra att veta att Maria kan köra honom om det skulle behövas fler gånger.

2009-09-25 Äntligen en uppdaterad hemsida!

Nedan följer lite uppdateringar som inte nått ända ut på nätet tidigare, mkt pga av att jag flyttat.
I helgen hoppas jag få stora nyheter att berätta, då är det officiell agilitytävling för Måns + Lotta i Solna-Sundbyberg BK, samt Wheaten-KM i agility. Håll tassar o tår att Måns lyckas försvara sitt guld från i fjol.

2009-09-19 Agility Sthlm Södra BK
Måns i agilityklass 3 = disk, jag var nog för slapp eftersom vi egentligen inte har ngt att tävla för i agilityklass längre. Däremot i hopploppet gjorde vi ett jätte bra lopp som hade kunnat ge oss biljetten till SM, men tyvärr fick Måns en rivning... :(

2009-09-12/13 Agility Södertälje BK+Nykvarn LKK
Trots bra kämpat blev det inga resultat att hänga i granen för Carita & Lotta denna helg. Men nu är premiären i hoppklass 2 avklarad.

2009-09-06 Agility Hölö-Mörkö BK - DM!
DM i helgen gick strålande! Måns tog hem DM-guld i Large individuellt samt DM-silver med Södertälje BKs large-lag. Lotta tog DM-silver individuellt samt DM-guld med Södertälje BKs medium-lag. Mkt pokaler, rosetter och priser i bilen hem blev det :)

2009-08-30 Agility Flens BK
Carita tävlade Lotta idag. I agilityklass 2 blev det disk, men i Hoppklass 1 blev det en 2a plats, pinne och uppflyttning i klass 2!!!

2009-08-23 Agility Haninge BK (Nynäshamn)
Måns visade återigen att han är en värdig AgilityChampion och kom 6 i stort startfält. Fick en SM-pinne vi inte behöver ;-) Däremot fick vi en rivning i hoppklassen, annars ett bra lopp. Lotta gick jätte bra men hade en vägran i starten (för lång inkallning).

2009-08-22 Utställning Wheatenfestivalen
Första officiella debuten för Putte o Betty i B-kullen gick strålande! Blyga Betty fick 1a pris och Putte fick 1 CK samt blev BIS-junior! Bild kommer senare.

2009-08-15 Agility Frövi BK
Måns gjorde ett kanon-lopp i Agilityklass 3 på lördagen och hamnade på certplats (vilket vi inte längre behöver ha!) samt tog den sista SM-pinnen i agilityklass, i hoppklassen körde jag bort hos totalt, där saknas en pinne(!). Lotta gick jätte bra, men hade tyvärr rivningar och tokiga vägran.

2009-07-22 Agility Gagnef-Floda BK
I helgen fick vi lite bakslag på resultat jag och Måns. Hade oflyt med en rivning, en klantig vägran (pga mig), slalom-miss samt mkt onödig disk (pga mig). Var helt inte skärpt denna helg så det blev inget resultat att hänga i gran. Lotta däremot gick jätte bra och hade otur med lite onödiga 5or för att inte ta pinne. Däremot i sista hoppklass 1 så drog vi till med en suverän tid och noll fel. Enda nollan i klassen och vinst! Och pinne förstås! Nu saknas bara en pinne i Hopp1, får se om vi lyckas ta den i Frövi i helgen.

2009-07-22 Agility Bollnäs BK

Vilken helg! Måns tog sista certet i agilityklass och blev Champion!!!! Oj vilken dröm som blev verklighet, vilken kille jag har!

Men det slutar inte där. Vi körde 4 lopp med Måns lag Fina Flygnade Fighters också. Jag hade med mig och körde Misty (lagets BC) eftersom föraren Eva inte kunde följa med. Vilken tur att jag tog med Misty, för mina resultat med Misty och Måns under denna helg gjorde att laget fick en 1a plats, en 2a plats och en 3e plats!!! Det räckte och blev över för att få tillräcklig med SM-pinnar för att kvala laget till SM! Behöver jag säga att det var värt resan! ;-)

Nu blir det paus ett tag i tävlandet, så Måns & jag får en välbehövd semester. Stort TACK till alla grattulationer i gästboken och på sms!

2009-07-15 Agility Mora
Var i Mora i helgen och tävlade. I agilityklassen diskade vi oss, riktigt klantigt av mig, jag gjorde inte alls som jag täntk. Men trots att jag var otroligt ofokuserad så lyckades vi med en SM-pinne i Hoppklass. Det innebär att vi har 3 SM-pinnar hoppklass (1 återstår) och 2 SM-pinnar i agilityklass (2 återstår). Mao, det känns knappast omöjligt att vi skall ta oss till SM2010 trots allt! Håll tummarna att vi sätter de 3 sista pinnarna under hösten!

2009-07-06 Agility Skutskär+Åtvidaberg
Först blev det en resa till Skutskär för två laglopp, Måns skötte sig suveränt, men tyvärr gick inte laget i mål. Sedan åkte jag vidare till Åtvidaberg för att tävla individuellt. Oj vad det gick bra! Måns gick som tåget, och om vi inte haft sånt himla oflyt (igen!) så hade vi banne mig kunnat åka hem med 4 cert. Men marginalerna var inte på vår sida i helgen i 3 av det fina loppen, men 2st SM-pinnar och 1st Agilitycert fick vi iaf med oss hem! :) Det var banne mig på tiden, hade börjat ledsna på att se "våra" cert gå till andra ;-)
Så, nu har Måns 2 cert och hälften av de SM-pinnar vi behöver för att kvala till SM, det känns himla bra.

2009-07-06 Agility Gotland
Hamnade lite av en slump på tävlingarna på Gotland. Körde bara Måns i Agilityklass individuellt. Jag är nöjd med loppen, men vi hade lite oflyt och missade ett cert. Men det var egentliegn för lagets skull jag hoppade på resan till Gotland. Och tur var ju det, eftersom Måns var med och säkrade laget till både en 1a plats och en 3e plats = 2 SM-pinnar!

2009-06-15 Agility-SM, Karlskrona

Då är vårat första (förhoppningsvis inte sista) agility-SM över.
För vår del har det bjudit på både gläjdetårar och besvikelse-tårar (tävlingsmänniska som man är ;-)

Det är en helt otroligt känsla att stå på startlinjen med fullt av folk som vrålar och hejjar. Jag blir tårögd bara jag tänker på det.

Hopp-loppet på lördagen var aningens svår, men vi gjorde ett sjukt bra lopp, inte en milimeter svajigt och med en rejäl fart, och slutade 12a. I final-loppet på söndagen i agilityklass, som självklart också innehöll en hel del svårigheter, gjorde vi också ett kanon-lopp, men tyvärr tog Måns ett hinder för mycket och vi blev diskade :(

Det är lätt att säga "om inte", men i detta fall är det ett tungt "om inte", eftersom om Måns "inte" tagit ett extra hinder, hade vi slutat 5a i resultatlistan. Helt galen tanke, vilket förstås gör diskningen ännu jobbigare. Och självklart är det inte Måns fel,jag skulle ju handlat bättre i den svängen(!)

Men, jag är otroligt nöjd med vår insats, eftersom vi visat att vi tillhör och kan utmana eliten, men just nu känns det förstås så himla surt att vi inte fick det på prämt i resultatlistan.
Återkommer så fort jag lyckas få ur filmerna ur videokameran, eller får rättigheterna att använda mig av de bilder som tagits på Måns under SM.
Tack till ALLA som stöttat och hejjat på oss, både via SMS och på plats!!!

Vi får hoppas att jag och Måns lyckas ta oss till SM i Karlstad 2010 och få revasch. Tyvärr har de gjort om kvalsystemet till SM, vilket gör det svårare att kvala i det stora startfälten med snabba vallhundar. Men jag lovar att vi kommer ge allt under året för att försöka, och fortsätta med mottot "Utmana Eliten - tävla med WHEATEN!" ;-)

//Resultatlistor från SM hittar du här!//

2009-06-10 I helgen smäller det!!!

Håll alla tummar och klor för mig och Måns i helgen, då är det nämligen dags för Agility-SM i Karskrona!
Som första Wheaten i Large att kvala in individuellt sedan 2002, skall jag och Måns i hård konkurrens slåss mot nästan 60 vallhundar (BC, kelpie, B.V.), några jaktlabbar och handfull mer "ovanliga" raser som boxer, vorsteh, tollare, Irländsk terrier, collie och Pumi.
Vi kan ju inte direkt räkna med vinst (SÅ många BC kan inte diska sig! *ler*) men nog skall vi allt visa vad vi går för och flåsa dem i nacken! Är redan SÅ nervös, så vi får se om jag lyckas hålla igen nerverna så vi iaf kan ge dem en match!
Här hittar ni info om SM och här är deltagarlistor. ..
Stort tack till min hemma-klubb Södertälje
BK
för de fina overallerna som vi SM-förare från klubben har fått!

2009-06-07 Agility, lag, Solna-Sundbyberg
Premiären för Måns "nya" lag Fina, Flygande Fighters, gick tyvärr inte så bra. Det blev två disk för laget, men jag är jätte nöjd med Måns lopp. Bra träning inför SM då banorna bjöd på härliga raksträckor och kluriga slalom-lösningar.

2009-06-07 Agility Frövi
Lotta var jätte duktig och nollade en svår Agilityklass 2. Tyvärr tog vi det lite väääl lungt på kontaktfälten, så även om vi hade bra marginal till ref.tiden så bidde det ingen pinne på 4e placeringen hon fick. I Hoppkl 1 på e.m ballade hon dock ur totalt och diskade sig säkert 4ggr på samma bana. Ville inte alls lyssna utan sprang och tog hinder som hon tyckte.
Måns nollade Hoppklass 3, kom 5a(!) av 44 starter! Supernöjd med loppet. Tyvärr knep en BC certet (igen), men vi fick iaf en SM-pinne!
I agilityklassen klantade jag mig = DQ.

2009-06-01 Utställning Södertälje
Utställning i söndags på Terrierspecial på hemmaklubben Södertälje BK. Lilla Riverlee Betty Boop hade premiär och skötte sig hyfsat för att inte vara tränad. Fick HP och mkt fin kritik. Riverlee Bandit (Putte) skötte sig galant, fick HP och blev BIR-valp igen! Lotta gick i championklass för första gången och blev 2a, slutade BT-3 så vi är nöjda med helgen!

2009-05-30 Agility Fagersta
I lördags var jag och tävlade agility med Måns & Lotta i Fagersta. Lotta som hade tävlingspremiär för första gången sedan augusti (!) utan att ha tränat en enda gång. Men hon skötte sig jätte bra i agilityklass 2, hade bra fart och lyssnade bra. Tyvärr blev tyvärr en disk men jag är nöjd. Måns var som vanligt på G, och pga klantig handling blev det disk i Ag3, men i hopp3 så nollade vi!

2009-05-26 Utställning Österbybruk

Riverlee Bandit "Putte" BIR-valp på utställningspremiären i Österbybruk i helgen. Grattis matte Mariella! Fler bilder hittar du här!

2009-05-19 - Utställning Finland
I helgen var vi i Finland och hälsade på Riverlee Bella Rosa med familj. Det blev ett kärt återseende av underbara lilla, söta Bella!
Vi passade även på att ställa ut Ronja, Lotta och Måns i Bellas hemstad Hamina på deras nationella utställning. Tråkig nog var det domarbyte till Matti Louso, så vi är ändå jätte nöjda med Måns BH-2 (R-cert), Lotta BT-2 (R-cert) och Ronja opl BT.
På söndagen åkte vi till Varkaus och ställde ut, även det en nationell utställning, då gick det bättre för Måns som blev bästa hane med Cert = Finskt Championat och BIM!!! Lotta slutade som opl. i BT (R-cert). Domare där var Paula Heikonen-Lehkonen.

Stort TACK till Bellas matte Ulla Lautala med familj för er otroligt kärvänliga gästfrihet!

2009-05-13
- KM Agility Södertälje BK
Måns
blev Klubbmästare i Agility på Södertälje BK ikväll.
I en skral konkurrens, gjorde vi det enda rätta och satte en dubbel-nolla och kammande hem segern.

2009-05-11
- Agility Oxelösund
Premiär för agilitysäsongen för mig och Måns i Oxelösund i helgen.
För att citera en känd agilityprofil: "Great dog, shame about the handler". Jag är supernöjd med alla lopp, iaf om man ser till Måns. Men föraren tror jag behöver slipa lite på sin handling...
Måns hade en otrolig fart i alla lopp, speciellt lördagen. I agilityloppet (där vi visserligen hade 10 fel) så var han 3 sekunder efter vinnande BC. Det är ju ingenting!!! Sjukt bra tid.
Tyvärr blev det inget cert eller högre placeringar trots 3 nollade lopp, men EN SM-pinne för SM2010 fick vi iaf med oss (kvalsystem m SM-nollorna ju borttaget numera).
Så för att vara premiär är jag super-nöjd. Vi är på G, akta er! ;-)

2009-05-04
- Utställning Skellefteå
Vilken dag det blev i Skellefteå på Terrierklubbens utställning!
Lotta blev BIR med cert och championat samt BIS-4 i finalen.
Lotta kan därmed titulera sig som såväl SUCH och NUCH!
Det gick inte så mkt sämre för Ronja, som blev 2a i Öppenklass efter Lotta, och slutade som 3a bästa tik.
Vi vill ge ett stort Tack för ALLA grattulationer!

Stort grattis även till Lottas uppfödare Annika på Kennel Keen On , som även fick en valp placerad som BIS-2 samt Lottas mamma Minna som blev BIS-veteran!

2009-04-20
- Utställning Lilla Sthlm
Har inte hunnit uppdatera tidigare, men förra helgen var jag på utställningen "Lilla Stockholm" i Kista med Ronja och Lotta. Det gick inte så strålande resultatmässigt utan stannade på släta 1or.
Men glädjande nog fick Lottas mamma Minna (11 år) sitt sista cert och blev champion!!! STORT GRATTIS till ägare Annika på Kennel Keen On och uppfödare Agnetha på kennel Fehér Macko!

Fler glädjande nyheter är att vi äntligen hittat en trevlig familj för Betty!

2009-03-28 - Fodervärd sökes till lovande tikvalp!

Vi söker fodervärd till Riverlee Betty Boop 4 månader!
Du bör helst bo i eller i närheten av Södertälje och helst ha tävlings- eller utställningsintresse. Ring för mer information!

2009-02-23 - Flippan!
Grattis till Måns dotter Flippan med förare Annika Bengtsson som blev Årets Agilityhund 2008 på Gävle BK!

2009-02-23 - Utställning Norge
Det blev inte den utdelningen man hade hoppats på i Bö, Norge. Måns vann championklassen, men slutade som BH-3 och fick inget cert. Det verkar verkligen gå troll i hans försök att ta Norskt cert!
Lilla Ronja var också med, hon slutade som BT-3, vilket jag var mer än nöjd med eftersom endast 3 tikar fick CK och många 2or och 3or delades ut.
Självklart tog jag mig tid att hälsa på så många valpköpare jag kunde när jag var i Norge. Först hälsade vi på "Pippi" & "Max" i Olso, sedan "Maya" och sist "Bruce". Det var SÅ härligt att få träffa alla valparna igen, och lika underbart att se att alla har det toppen i sina familjer. Tack för er gästfrihet!
Bilder kommer senare i veckan!

2009-02-12
Idag har jag lagt ut en uppdatering på A- och B-kullsidorna. Klicka på Valpar och välj sedan kull.
Förutom omorganiseringen så finns följande nyheter:
A-kullen: Massor av nya bilder på Aengus, Pippi och Zigge.
B-Kullen: Massor av bilder på nästan alla utflugna valpar!
Måns "barn": Har också fått en uppdaterad sida, klicka här!

2009-02-11 - A-kullen fyller 2 år!!!!
Idag är A-kullen dag, eftersom de fyller 2 år idag!
Titta och minns i A-kullen valpdagbok hur små de en gång var :)
Grattis Zigge, Malte, Aengus, Ronja, Alma, Pippi och Maya!!!
Snart kommer en större uppdatering på hemsidan läggas ut, vilket inkluderar uppdatering av A-kullen och flera nya bilder från valpköparna!

2009-02-04
NU är Valpdagboken äntligen uppdaterad med alla bilder jag valt ut. Det blev en del! Det innebär att hela Valpdagboken från 7,5veckor och upp till toppen, är uppdaterat!
Nu skall jag ta mig tid att göra egna valpsidor åt alla B-kullsvalpar, så jag kan lägga upp alla kort jag fått mailat till mig.

2009-02-01
Nu har jag hunnit gå igenom ALLA de närmare 400(!) bilderna från vecka 7 till 9 och valt ut de bästa som sedan beskurits och lagts in på hemsidan. Tyvärr blev det ngt fel när jag skickade filerna mellan datorerna, så alla bilder funkar inte. Men jag jobbar på det!
8-veckors bilderna funkar iaf, finns att beskåda under "8 veckor" i
B-kullens Valpdagbok.
Men än återstår en hel del arbete med hemsidan och nya sidor till alla valparna. Hoppas hinna med det i veckan.

Bettan är nu på bättringsvägen. Nya provresultat visade i fredags att hon har en bakterie som varit resistent mot tidigare antibiotika, så nu har vi fått en ny medicin och hon är redan bättre!

2009-01-25
Jag har närmare 400 bilder att gå igenom och välja ut till hemsidan, sedan skall varje bild jag valt beskäras och förminskas....det tar ett tag... ;-) Så håll ut alla ni som väntar på nya och gamla bilder, de är på gång. Har hunnit gå igenom hälften nu och iaf hunnit lägga ut bilder på alla nya familjer i Valpdagboken.

2009-01-21 - Valparna har flyttat
Nu har alla valparna i B-kullen fått nya, kärleksfulla hem och vi önskar ALLA nya valpköpare stort lycka till med sina nya familjemedlemmar!
Endast tiken Riverlee Betty Boop är kvar (som vi planerat sätta ut på foder), men kommer få stanna tills hon blivit frisk från sin urinvägsinfektion som tyvärr inte vill ge sig... :(

2009-01-05 - Valparna 7 veckor
Nya uppställningsbilder finns i Valpdagboken!
Det finns fortfarande både hanar och tikar att tinga. Flera hanar är mycket lovande för utställning och en liiiiten, lovande tik kommer garanterat bli medium-storlek i agility!
Intresserad? Ring eller maila!

Tidigare Nyheter - Se Nyheter 2008