Carita_Lotta
Lotta BIR


Maja 2002
Linda & Lotta på lag agility-SM 20016


Maja 2002
Linda & Maja med lydnadspokal 2004


Carita_Lotta
Carita & Lotta


OM KENNELN
Grundmålet med aveln är att ha trevliga, sunda och friska hundar i avel som följer rasstandarden, även när det gäller päls.
Vi strävar även efter att ge våra valpköpare en nära kontakt med oss uppfödare och alltid ställa upp med råd och stöd när det behövs. Vi erbjuder även klippning och gratis mentalbeskrivning.


Vi som har kennel Riverlee
är mor och dotter Carita & Linda.

OM LINDA
Jag bor i en villa i Nykvarn med man och tvĂ„ barn. Hemma har vi just nu bara Bostonterriern Troy som jag tävlar aktivt med i agiliytklass 3.

Jag har tidigare tävlat mycket lydnad, rallylydnad och en del bruks med mina tidigare Wheatens Maja och Måns, men agility är den sport jag brinner för.
Måns var (och är än idag) den mest framgångsrika terriern som tävlade agility i Large. Han blev Årets Wheaten i Agility samt Årets Agility Terrier flera år och har tävlat agility-SM individuellt och lag 3ggr. Bästa individuella SM-placering var 4a 2011.
Måns blev även både svensk-, finsk utställningschampion samt agilitychampion och har även en valpkull efter sig.

Med Caritas Lotta tävlade jag sedan SM 2013-2016 i laget Tös Hundapotek.

Under åres lopp har jag hunnit med att utbilda mig till SBK-handledare, B-instruktör, Agilityinstruktör, Tävlingsinstruktör i lydnad & Agility, Tävlingsledare i Agility samt Ringsekreterare.
Jag har även gått rasklubbens två utbildningsteg för uppfödare samt Avels- och Foderlära på SHF.

Jag har tidigare arbetat mycket aktivt i rasklubben under många år på olika sätt, främst genom att försöka främja och belysa andra tävlingsgrenar än utställning och är bl.a initiativtagare samt en av grundarna till exempelvis tävlingen "Årets AllroundWheaten" samt Wheaten-KM.

OM CARITA
Jag och min man Sven bor i en villa i Nykvarn, med vår Wheatentik Fia. Tillsammans med Linda åker vi på utställningar och agilitytävlingar runt om i landet. Fia är utställd med Excellent och tävlar i klass 2 i agility och är mamma till D-kullen.

Våra tidigare wheatentikar Lotta och Lisa är enormt saknade. De båda tävlade Rallylydnad och Agility samt ställdes ut.
Lisa lämnade oss tyvärr allt för tidigt då hon fick en tumör i hjärnan.

Lotta, som är mamma till B- och C-kullen, blev Svensk & Norsk utställningschampion, Nordisk Juniorvinnare samt svensk veteranvinnare. Hon älskade utställning och placerade sig högt på utställningar även som 14-åring.
Hon blev även Årets Agility-Wheaten i Medium flera år i rad under de år som jag och Linda tävlade med henne. Lotta & Linda tävlade även på SM 4 år med laget Tös Hundapotek.

Jag har arbetat mycket i Wheatenklubbens styrelser både som ordförande i Region Stockholm samt Ledamot i huvudstyrelsen.