Maja 2002
Linda & Maja med lydnadspokal

Linus

Måns SM2006
Linda & Måns på Agility-SM06Carita_Lotta
Carita & Lotta

Ronja2008
Ronja 2008

Connor2011
Connor 2011

Connor2011
Lisa 2011

Vi som har kennel Riverlee är mor och dotter Carita & Linda Borneland.

OM LINDA
Jag bor i Pershagen i Södertälje med sambo samt sonen Pontus. Hemma har vi Wheatenhanen Måns och Riesentiken Katla. Jag tränar och tävlar aktivt året runt, samt har regelbundet agilitykurser på Södertälje BK.

Jag har tidigare tävlat mycket lydnad och även bruks (spår), men under 2007 tog Måns agility-karriär fart, så övriga sporter fick läggas på hyllan tills vidare. Jag och Måns har tävlat SM individuellt 3ggr, med bästa placering 4a 2011. Nu är Måns pensionerad så tills jag skaffat en ny egen tävlingshund tävlar även jag lag i agility med Lotta.

Min första hund, var en Pinscher som hette Linus (Sincher's D-Linus) som behövde omplaceras vid 5 års ålder. Vi fann varandra direkt och det var genom honom som grunden lades till mitt stora intresse för hund, hundsport och hundkunskap.
Linus visade sig vara en typisk "problemhund" som skeppats runt i olika familjer, och krävde otroligt mycket jobb pga sin brokiga bakgrund. Men, jag har allt att tacka honom för idag, när det gäller hund och hundkunskap, och skulle förmodligen inte vara där jag är idag om det inte vore för honom.

Min första Wheaten Maja köpte jag 2000 hos Inger & Leif Åkerblom på Kennel Softbear. Redan som valp var Maja otroligt följsam och snäll. Hon lämnade sällan någon oberörd med sitt mysiga och personliga sätt att möta folk. Maja var otroligt lättlärd och vi tävlade såväl bruks, lydnad, utställning och agility samt gjorde lite reklamfilms-jobb. Tyvärr gick Maja bort på tok för tidigt 2011 pga en tumör.

Min andra Wheaten, skåne-pågen Måns köpte jag 2002 från Nilla Lundwall, Kennel Extra's. Han köpte jag som tävlingshund då mitt intresse för träning och tävling växt så stort att Maja inte tycktes räcka till, och nog fick jag en tävlingshund alltid(!). Även han har tävlat bruks och lydnad samt är utställningschampion i Sverige & Finland, men det var i agilityn som han passade bäst. Vi har tävlat Agility-SM individuellt 2009,2010 och 2011 med 4e plats som bästa placering. Måns har även en valpkull efter sig.

Under åres lopp har jag hunnit med att utbilda mig endel inom hunderiet; SBk-handledare, B-instruktör, Agilityinstruktör, Tävlingsinstruktör i lydnad & Agility, Tävlingsledare i Agility samt Ringsekreterare.
Jag har även gått rasklubbens 2 utbildningsteg för uppfödare samt Avels- och Foderlära på SHF.

Jag har arbetat mycket aktivt i rasklubben under många år på olika sätt, främst genom att försöka främja och belysa andra tävlingsgrenar än utställning och är bl.a initiativtagare samt en av grundarna till såväl Resultatsidan, tävlingen "Årets AllroundWheaten" samt Wheatenklubbens Agility-SM (numera Wheaten-KM).


OM CARITA
Jag och min man Sven bor i en villa i Nykvarn, med våra Wheaten-tjejer Lotta och Lisa. Både Lisa och Lotta tränar Rallylydnad och Lotta tävlar även tillsammans med Linda i agilitylaget Tös Hundapotek som kvalade till SM2013. Lotta är Svensk & Norsk utställningschampion och fullkomligt älskar att vara i utställningsringen.
Efter att ha tillbringat mycket tid "brevid" kenneln växte intresset för rasen och uppfödning så 2008 gick jag in som delägare av kenneln.


OM KENNELN
När avelstankarna var ett faktum, köptes Lotta in 2004 som avelstik från Annika Sterner-Lindh, kennel Keen On. Söta, lilla Lotta tävlar agility i klass 3. Lotta är mor till vår B-kull och C-kull.

Innan Lotta skulle paras fick vi möjlighet att leasa in en rent irländsk tik och 2007 föddes kennelns A-kull där vi behöll tiken Ronja, som var tänkt att bli grunden för en rent irländsk avelslinje. Tyvärr blev Ronja allergisk och kommer därmed inte gå i avel.

2009 föddes vår B-kull, efter Lotta och en tjeckisk import som far. Det blev 9 valpar, där vi sparat tiken Betty och hane Putte, båda hos fodervärdar.

I början av 2011 föddes två valpar i vår C-kulll, där vi behöll den enda tiken Diiza, som bor hos fodervärd.

Samma år gjorde vi även en satsning för att börja om med den rent irländska linjerna. Vi tog in hanhunden Connor från Tyskland samt 
Lisa från kennel Villa Rosa. Vår förhoppning är att dessa två underbara hundar kan ge oss möjligheten att åter igen avla på rent irländska linjer.Grundmålet med aveln är att ha trevliga, sunda och friska hundar i avel som följer rasstandarden, även när det gäller päls.
Vi strävar även efter att ge våra valpköpare en nära kontakt med oss uppfödare och alltid ställa upp med råd och stöd när det behövs. Vi erbjuder även klippning och gratis mentalbeskrivning.