Connor
Connor 9 months.
2011-12-10 Välkommen/Welcome Connor!
Vi välkomnar Haggan Von Der Schönen Lausitz, eller "Connor" som han kallas. Denna stiliga och otroligt snälla kille är
vår rent irländska import från Tyskland!

Welcome Haggan Von der schönen Lausitz, or "Connor" as he is called. He is our import from Germany with pure irish blood lines!
Big thanks to Karola Fechner for this handsome boy!

Bella and Max (who now both lives in Norway) at the age of 7 weeks.

2011-11 -14 Grattis B-kullen 3 år idag!

~ Happy Birthday to ALL NINE puppies from our B-litter ~

Riverlee Bjorn - "Shaggy"
Riverlee Boscorelli - "Bosco"
Riverlee Barack - "Charlie"
Riverlee Bruce - "Bruce"
Riverlee Bandit - "Putte"
Riverlee Benjamin - "Max"
Riverlee Bella Rosa - "Bella"
Riverlee Brianna - "Bella"
Riverlee Betty Boop - "Betty"
2011-09-17 HD-resultat
Riverlee Bandit (Putte) är nu röntgad med bästa resultat, Grad A!
Det innebär att Putte nu står till förfogande för lämpliga tikar.

e. Czech Chancer Happy Wheaten (Käcken)
u. NordV-07 SUCH NUCH Keen On Chanelle To Riverlee (Lotta)

Putte är utställd med flera EXC och har ett cert. Han är en trevlig hanne i korrekt storlek enligt rasstandarden (ca 47cm) och har en silkig vacker päls.
Klicka här för se mera bilder!Lotta in action. Foto:www.flyingdogs.se

2011-09-18 Agility Söderköping
Lotta och Måns var på klass 3-tävling i Söderköping denna helg. Lotta hade tyvärr stolpe ut i båda klasserna med skit-fel, men klarade det mesta av svårigheterna vilket vi glädjs åt. Måns däremot gick som tåget och gjorde två suveräna lopp. Tyvärr blev det ena disk pga. slarvig förare, men i hoppklassen blev det ett nollat lopp som t.o.m. gav en SM-pinne.
Riverlee Coco Chanel 8 månader.

2011-09-10 Utställning Gimo, Uppsala
Riverlee Bandit (Putte) och lillasyster Riverlee Coco Chanel (Diiza) har varit på utställning i Gimo. Med oss denna gång hade vi även mamma Keen On Chanelle To Riverlee (Lotta).
Lilla Diiza blev BIM-valp, Putte fick EXC och kom 3a av 4 i sin klass (ingen fick CK) och Lotta blev 2a i CHKL och slutade 4a BT.
Inga resultat att hänga i julgranen då konkurrensen var minimal, men alla hundarna skötte sig utmärkt i ringen och Lotta njöt som vanligt av att få showa.Måns in action. Foto:www.flyingdogs.se

2011-08-28 Agility Nynäshamn
I Nynäshamn var det desto mer öppna banor, vilket passade Lotta som handen i handsken. Två nollade lopp blev det, tyvärr med lite tidsfel.
För Måns blev det nästan uppvisning på den öppna, lätthandlade banan och det var en fröjd att se! Noll fel blev det givetvis!
2011-08-28/29 Agility Sala
Det var riktigt svåra och kluriga banor som mötte oss i Sala, lite för svåra för Lotta som är nybörjare i klass 3. Det blev två disk, men jag tyckte ändå hon skötte sig bra. Måns fick bara tävla hoppklassen för att inte överanstränga sig efter skadan förra helgen, men då Linda blev osäker på banan om Måns skulle klara belastningen tog det bara 3 hinder innan det blev disk.
2011-08-21 Agility Stockholm Södra, Ågesta
Lotta och Måns på klass 3-tävling, där Lotta gick riktigt fint. I agilityklassen kom hon t.o.m. 3a och fick sin första SM-pinne! Nu behövs det bara lite mer fart på damen så kommer hon stå sig fint i konkurrensen i Medium.
Måns gick även han klockrent i agilityklassen, men en rivning på oxern gjorde att han blev utan pallplats. Tyvärr så skadade sig Måns i Hoppklassen så vi fick kliva av.
Efter undersökning hos TÖS Hundhälsa under veckan, så visade det sig dock bara vara en lättare sträckning, och Måns beräknas kunna tävla nästa helg
2011-08-09 Agility Rosersbergs HU, Norrtälje.
Efter utställningen i Vallentuna bar det av mot agilitytävling i Norrtälje. Efter lång väntan i hällregn var det äntligen dags för Lotta's enda start för dagen i agilityklass 2. Det var bara 6st starter så det var "vinna eller försvinna" som gällde. Lotta nollade på en helt ok tid och det räckte gott och väl till en VINST! Sista pinnen och uppflyttning i Agilityklass 3!Riverlee Bandit 2,5år.


Riverlee Coco Chanel 7 månader.


2011-08-09 Utställning SWTK Wheatenfestivalen + SKK Vallentuna
På lördagen var det Wheatenfestivalen (inoff. rasspecial) och där ställdes Diiza (Riverlee Coco Chanel) i valpklass 6-9mån med konkurrens av 4 andra tikvalpar och blev 3a.
Putte (Riverlee Bandit) ställdes också i en konkurrens med 6 öppenklasshanar och blev även han 3a i sin klass.

På söndagen åkte vi en kort sväng till SKK's off. utställning i Vallentuna. Diiza blev BIR valp (utan konkurrens denna dag) och Putte (Riverlee Bandit) fick EXC och blev plac. 2a i ÖKL, men tyvärr utan CK.

Båda hundarna skötte sig superbra i ringen och vi är så stolta över dem trots att domarna under helgen föredrog andra typer av hundar.
Tack till fodervärden Mariella Angnér som visar Putte så bra!
2011-07-20 Agility Piteå
I helgen bar det av till Piteå för att komma bort från sorgen och tänka på annat. Förutom att det var skönt att få träffa vänner både vid och utanför agilityplan, så fick vi med oss en bonus hem.
Måns nollade 3 av 4 lopp, hade 2st andra placeringar och en 5e placering, samt ett Hoppcert med sig hem!

Banorna på lördagen var riktigt kluriga och svåra, men med Lindas och Måns rutin verkar nästan inget vara för svårt, så länge det finns linjer i banan.
Nu är det vila och semester för gubben som gäller, nästa tävling för Måns blir om en månad.


Maja
Maja på sin 11-årsdag i januari 2011.

Maja
Maja 2008

2011-07-12 Världens finaste har lämnat oss
Onsdagskvällen den 6 juli, började Maja må dåligt. På torsdagsmorgonen visade hon tydliga smärtor i buken och kunde knappt gå, varvid vi genast åkte in akut till Animalen. Maja blev inlagd direkt för undersökning och provtagning.

Det som verkade vara buksmärtor var två extremt svullna ljuver, vilket troligtvis berodde på en elakartad tumör samt en infektion i kroppen. Dessutom hade hon extremt dåliga njurvärden.

Efter 4 dagar på djursjukhus med antibiotika, dropp och smärtstillande hade tempen och infektion gått ned. Men smärtorna från tumören i juvren ville inte ge med sig och den kroniska njursvikten gjorde att operation inte var möjlig. Man kunde heller inte veta om tumören spridit sig till andra inre organ, med tanke på hur snabbt den uppkommit.
Majas allmäntillstånd var dessutom fortfarande mycket dåligt och hon ville inte äta. Återvändsgränd...

På måndagen fick hon komma hem ett dygn från vad hon ansåg vara "helvete", med möjlighet att njuta av familj och trygghet en sista gång. Det märktes att det betydde mycket för henne att få komma hem och vara med oss. För första gången på 4 dagar viftade hon på svansen igen.
På tisdag eftermiddag fick världens finaste Maja somna in.

Ingen som träffat Maja under hennes 11,5 år har lämnats oberörd, ALLA älskade henne! Och speciellt vi som haft denna underbara, snälla Wheaten. Vi saknar henne så oerhört mycket :´( .
Måns laddar i starten.


2011-07-04 Agility Åtvidaberg/Linköping
Efter en välförtjänt vila efter SM bar det av till Åtvidaberg för agilitytävling. Lite svårt att ladda efter den senaste tävlingen gjorde att vi inte riktigt satte första hopploppet.
Agilityloppet däremot kändes däremot som SM-takter, men ett litet missförstånd gjorde att ett kanonlopp blev en DQ.

På söndagen satte vi både hopplopp och agilitylopp i "gamla takter" och fick med oss en SM-pinne hem.


MÅnsMÅns
MÅns


2011-06-20 Rapport från Agility-SM 2011
Vilken helg! Full av såväl besvikelser och lycka.

Besvikelsen var att Måns lag körde bort sig redan på lördagen och var därmed borta från inte bara pallplats utan även en placering. En av hundarna i laget hade diskat sig när Måns låste på ett oväntat hopphinder och diskade ut sig. Det var extremt tungt. Vi som kunde gått hela vägen! :(

Gjorde mitt bästa för att ladda om inför den individuella starten i hoppklass, som var en bana som inte alls passade min och Måns handling. När jag själv dessutom inte är i bästa kondition, gör det att jag inte hinner med Måns och har får yviga svängar. Men vi höll i hela vägen och hade noll hinderfel men 3,88 i tidsfel. Med det låg vi på en 21 placering inför söndagen.

Agilitybanan på söndagen var däremot verkligen en Måns-bana. Vi var båda extremt laddade innan start och för mig fanns det bara "vinna eller försvinna", så vi gick in och gav ALLT. Och vilken känsla att känna att man har satsat allt och dessutom få maximal utdelning, vi kom 4a i det loppet! Inte nog med det, 4e platsen räckte så långt att vi kom 4a TOTALT!!!!!!

Är så sjukt stolt över både min och underbara Måns prestation, vi kunde inte fått ett bättre avslut på Måns agilitykarriär!

Lördagens individuella Hopplopp

Söndagens individuella Agilitylopp

Hemsidan för SM2011 Lydnad & Agility

Resultat Agility-SM2011

TUSEN TACK TILL MÅNS SPONSORER!!!!!!

MÅns
Bild från SM2010.
Bild från SM2006.


2011-06-15 Agility-SM 2011 Stockholm 17-19 juni
I helgen får alla wheaten-vänner hålla tummarna för Linda & Måns som kommer tävla sitt 3e och sista individuella Svenska Mästerskap i Agility.
De kommer även tävla med sitt kvalade lag RLH - Run Like Hell.
Tävlngen går av stapeln på Polishögskolans område i Solna och enligt deltagarlistorna verkar Måns vara den enda Wheaten samt ensam terrier-representant i Large!

Rapport kommer förhoppningsvis under nästa vecka.
Tills dess får ni hålla till godo med SM-sidans information:

Hemsidan för SM2011 Lydnad & Agility

Deltagarlista Individuell

Deltagarlista Lag

Program och tider för helgen
Riverlee Bandit (Putte) med fodervärd Mariella


maja_10years
Riverlee Coco Chanel (Diiza) 5mån

2011-06-12 Utställning Eskilstuna
Domare: Hugh Jordan, Irland

Det var 8st öppenklasshanar, och endast Putte (Riverlee Bandit) och en hane till fick EXC(!) :-) Han blev 2a i ÖKL med CK men opl i bästa hane.

Premiär för lilla Diiza (Riverlee Coco Chanel) gick hur bra som helst! Travade superbra och stod som en liten staty, det var som om hon inte gjort annat!
Det var 3 tikvalpar och Diiza vann klassen med HP och blev BIR-valp 4-6mån.
4 timmar senare i finalringen skötte hon sig åter perfekt, så vi blev riktigt förvånade när hon inte blev placerad. Men vi är otroligt stolta och nöjda över hennes debut. Verkar riktigt lovande!


maja_10years
Riverlee Coco Chanel (Diiza) 5mån


2011-06-11 Agility Bro-Håbo (SM-genrep)
Premiären för Lotta i Hoppklass 3 gick över förväntan. Lite trög start eftersom banan började knixigt, men sen kom hon igång. Noll hinderfel, en tyvärr lite tidsfel.

Måns SM-genrep gick desto sämre. I hoppklassen var han ganska vid och gick UR slalom, och Agilityklassen var en katastrof(!) Hoppade kontaktfält och lyssnade inte alls. Hoppas på att det stämmer med att "genrep ska gå dåligt" stämmer...Riverlee Bandit (Putte) med fodervärd Mariella

2011-05-29 Utställning Österbybruk
På söndagen var det bara Putte (Riverlee Bandit) som ställdes eftersom Lotta inte var anmäld.

Putte skötte sig utmärkt i ringen denna dag och fick åter igen Excellent med mkt trevlig kritik. Tyvärr blev det ingen placering idag heller då domaren föredrog en annan typ.
Domare: Mia Sandgren.

Även denna dag var Diiza med och övade. Både på att vara med runt ringen, koppla av i buren och att gå och stå fint. Hon är verkligen ett litet underverk och det skall bli roligt att ställa ut henne på riktigt om 2 veckor samt ställa ut Putte igen som är så fin.Lotta (till höger) BIM i Vallentuna


Riverlee Bandit (Putte) i Vallentuna

2011-05-28 Utställning Vallentuna
Vilken underbar och överraskande dag det blev på utställningen i Vallentuna i helgen. Eftersom vi inte tyckte Lotta var i bästa pälskondition bestämde vi först på fredagskvällen att vi skulle ställa ut henne ändå.
Och vilken tur att vi tog med henne, Lotta vann championklass och blev sedan bästa tik och BIM med CACIB i stor konkurrens.
Domare: Yvonne Cannon, Irland.

Hennes son Putte (Riverlee Bandit) ställdes också och fick Excellent med fin kritik, dock utan placering. Första utomhus-utställningen för honom på väldigt lång tid så vi är så nöjda hur fint han gick och stod. Fodervärden Mariella visade honom mkt bra!

Jag fick även visa Måns dotter Flippan (Mamilosas Faithful Fiddeli) som skötte sig bra och fick även hon Excellent med bra kritik.

Som bonus hade vi även med oss lilla Diiza (Riverlee Coco Chanel) som fick bekanta sig med omgivningen runt ringen och lära sig koppla av i buren i tältet. Det gick kanon, hon var SÅ duktig!


2011-05-22 Agility Stockholm Södra
Sista försökt innan sommaren för Lotta att knipa den sista uppflyttningspinnen i Agilityklass 2. Vi var nära, mycket nära. I detta lopp hade vi inga hinderfel, men några vida svängar, långsamma kontaktfält och inte riktigt samma fart som i Nynäshamn, gjorde tyvärr att Lotta fick tidsfel och blev utan pinne.


2011-05-21 Agility Nynäshamn
Lotta gjorde ett kanon-lopp i Agilityklass 2 med bra fart och många fina svängar och svarade superfint på alla byten. Banan var riktigt svår och flera diskade ut sig tidigt. Tyvärr även Lotta, när Linda för en sekund vände bort blicken i ett mindre svårt parti.
Vem har sagt att agility är lätt? :-)

2011-05-18 Agility Fagersta & Strängnäs
På lördagen åkte vi till Fagersta för 2x Agilityklass 2 och siktet inställt på uppflyttning till klass 3 för Lotta. Men det räckte inte hela vägen fram, men det blev iaf ett nollat lopp och en uppflyttnigspinne!

På söndagen blev det inofficiella men alltid så trevliga Strängnäs Cup. Tråkigt väder men banorna var lagom utmanande för deltagarna. Lotta fick en disk och ett lopp med noll fel (det senare räckte till en 4e plats). Måns lyssnade inte alls i första loppet, så han fick gå av. Det gjorde susen för i andra loppet gjorde han ett riktigt snyggt lopp. Tyvärr rasade han av balansen, så tiden blev därmed dålig.Linda & Måns

2011-05-09 Agility Söderköping
Efter en snöplig disk i Agilityklass, lyckades Lotta knipa en efterlängtad uppflyttingspinne i hoppklass 2 och blev därmed uppflyttad till hoppklass 3!!!!

2011-05-09 Agility Oxelösund
Den individuella säsongspremiären för Måns blev en riktig rivstart med 4 lopp på en dag i Oxelösund. En klassisk tävling för de flesta klass 3-ekipagen i landet, med både resande från Skåne, Västkusten och nedre Norrland, flertalet landslagshundar.
Måns presterade faktiskt över förväntan. 3 nollade bra lopp av 4, varav ett av loppet räckte till en 11e plats i det stora startfältet! :-)

2011-05-02 Agility Alunda
Säsongspreimären för Lotta blev en lång och seg dag på Olandstraktens BK. Inte heller resulterade det i några nollade lopp.


RLH
SM-kvalade 2011

2011-04-17 Agility Kristianstad
Måns agilitylag RLH åkte ned till Kristianstad i hopp om att få sista hopp-pinnen för SM-kval. Det gick vägen, redan första klassen fick vi 3 nollade hundar i mål, vilket gav oss en 2a plats och därmed även den behövande SM-pinnen!!!!
Så nu får alla lag se upp på SM, för RLH satsar på pallplats!Riverlee Bandit (Putte), 2 years old.

2011-04-17 Utställning Västerås
Putte (Riverlee Bandit) ställdes ut på Västeråsutställningen, som dock blev en stor besvikelse. Hade verkligen missbedömt vad domaren kunde tyckas gilla för hundar, vilket resulterade i att ulliga hundar placerades och hundar med korrekt, silkig päls blev oplacerade eller kom sig (utan CK). Så även Putte, som bara fick VG.Riverlee Brianna (Bella) och Riverlee Aengus (Aengus) i Norge.

2011-03-16 Bella HD-röntgad
Nu är även Riverlee Brianna (Bella) i Norge är HD-röntgad med bästa resultat: Fri (A)!

2011-03-13 Nu har båda valparna flyttat
Nu har båda valparna flyttat till sina nya hem och vi önskar Askir och Diiza med sina nya familjer STORT lycka till!

HÄR FINNS BILDER FRÅN LEVERANS-DAGARNA


maja_10years
Riverlee Coco Chanel 8v

2011-03-06 Valparna 8 veckor
Valparna har nu hunnit bli 8 veckor och hanen var först att flytta.
Vi har flera spekulanter på tiken så hon flyttar förhoppningsvis i början av veckan. Här kan du läsa mera och se bilder på de två.

Valpbilder 8v
Posébilder 8v


maja_10years
Riverlee Cassius Clay 7veckor.

2011-02-28
A-kullen: Riverlee Alyson (Alma) är röntgad med A/A samt ögonlyst utan anmärkning. Dessutom har hon även fått 7st valpar på Kennel Grairish i Finland. Trippelt grattis till ägarna Mia Hemmilä och Aya Lundsten!

B-kullen: Riverlee Benjamin (Max) i Norge blev första hunden ut i B-kullen att röntgas. Positiva besked kom igår - Max har fria höfter!

C-kullen: Hanen Riverlee Cassius Clay är såld, men vi söker fortfarande fodervärd till fröken Riverlee Coco Chanel. Denna häftiga, härliga lilla energi-knippe vill gärna komma till ett aktivt hem.

Valpbilder 6v (fler bilder upplagda)
Valpbilder 7v
Info om c-kullen


maja_10years
Måns.Bild från 2010. Foto:www.Ingosfoto.se

2011-02-22 Agility Luleå
Måns och Linda har varit i Luleå och tävlat 2xHoppklass 3. Första starten gick kanon, full fart och noll fel vilket gav en 2a plats! En extra SM-pinne som vi inte behöver, men tyvärr blev det inget cert då hunden som vann fick certet.
Andra loppet var inte alls Måns bana och ett litet förarslarv gjorde att loppet slutade i disk.


maja_10years
Nya bilder finns nu på valparna.2011-02-18 Valparna 6 veckor
Nu har valparna hunnit bli 6 veckor gamla och det kliar o kliar i tänderna. Allt skall bitas o tuggas på.

Vi tar gärna emot besökare, både från nyfikna bekanta och vänner samt intresserade valpspekulanter.

Vi söker även fortfarande fodervärd i Stockholm/Södermanland.
Hör av er på 0703-651133 eller 08-55245986 för att boka in besök!

Valpbilder 5v
Posébilder 6v
Info om c-kullen


maja_10years
Nästan som igår - A-kullen 4 år idag!!!!

2011-02-11 A-kullen 4 år!
Grattis på 4-årsdagen alla A-kullsvalpar med familjer!
Varför inte titta tillbaka och minnas alla de unika, härliga individerna från vår allra första kull valpar, vi är så otroligt stolta över dem alla!

A-kullens valpdagbok
Klicka här för A-kullens födelsedagskort!


maja_10years
Riverlee Cassius Clay 4,5v

2011-02-05 Valparna 5 veckor
Nu har valparna hunnit bli 5veckor gamla och de busar och leker.

Vi tar gärna emot besökare, både från nyfikna bekanta och vänner samt intresserade valpspekulanter.
Hör av er på 0703-651133 eller 08-55245986 för att boka in besök!

Valpbilder 4v
Info om c-kullen

maja_10years
C-kullen = Par i valpar!

2011-01-23 Valparna växer
Nu är valparna 2 veckor och har öppnat ögonen.
Har nu skapat en ny sida där vi kontinuerligt kommer lägga upp bilder på valparna allt eftersom de växer och blir större.

Bilder på C-kullen

maja_10years
Älskade Maja 11år 19 januari!

2011-01-19 Maja 11år!!!!
Grattis vår älskade "tant" Maja som idag fyller 11år!
Firades självklart med sedvanlig siffertårta och paket till damens stora förtjusning =) .


 Måns på MyDog2010. Foto: www.ingosfoto.se
2011-01-07 Husdjursmässan Kista
Årets första tävling är nu avklarad. Längtar redan till nästa!
Två lagklassstarter med Måns lag RLH, dock med endast 3 av 4 hundar.
Första klassen tävlade lagkamraten Mija Måns (eftersom jag suttit hela natten med Lottas valpning) vilket gick kanonbra. Tyvärr ledde ett ord-missförstånd till 10fel, men i övrigt var det roligt att se Måns jobba så bra med en (för honom) näst intill helt främmande person. Totalt fick laget 15 fel och blev tyvärr utan SM-pinne.
Den andra starten körde jag själv men det blev tyvärr disk, precis som resten av lagkamraterna.


Trött Lotta pustar ut på Djursjukhuset med de två små nyfödda valparna.

2011-01-09 Vi har fått valpar!
Några dagar tidigare än beräknat kom de två små efterlängtade valparna, men dock inte helt utan komplikationer.
Natten till fredagen den 7 januari föddes först en tik, sedan 6 timmar senare och med lite hjälp av dropp på Bagarmossen djursjukhus, föddes en hane.

Intresserad av att bli en av de få som får ta med sig en av dyrgriparna hem om 8 veckor? Kontaka oss.
För mer info om den denna kull, klicka här!Tidigare Nyheter:
Nyheter 2010

Nyheter 2009
Nyheter 2008

Riverlee's Julkort 2010 / Riverlee Christmas card 2010

Riverlee's Julkort 2009 / Riverlee Christmas card 2009